Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint

Skip Navigation LinksOffice-365-Staff

Office 365:n pika-aloitusohje henkilokunnalle

Rovaniemen koulutuskuntayhtymässä on otettu käyttöön Office 365 pilvipalvelu. Office 365 (O365) on palvelu jolla voidaan tuoda käyttöön Office-sovellukset sekä erilaiset Internetin (pilvipalvelun) välityksellä hyödynnettävät tuottavuustyökalut ja – palvelut. Pilvipalvelulla viitataan verkkopohjaisiin tietojenkäsittelypalveluihin, joita isännöidään organisaation ulkopuolella.

Seuraavat palvelut henkilökunnalle ovat osa Office 365 pilvipalvelua.

-      Skype for Business – pikaviestintä ja videoneuvotteluohjelmisto.

-      OneDrive for Business – 1 Tb henkilökohtaista lisätallennustilaa.

-      Office Online – sovellukset

Office Online – palvelun kautta on myös mahdollista asentaa ilmaiseksi omalle laitteelle Office 365 ProPlus sovelluspaketti. Paketti kuuluu valmistajan tarjoamaan oppilaitossopimuksen lisäetuihin. Paketti on saataville useimmille laitteille kuten PC, Mac ja älylaitteet.

  • Jos haluat asentaa Office 365 ProPlus paketin PC tai Mac laitteelle - Kirjaudu sisään Office 365:een ja valitse sivun yläreunassa Asetukset > Office 365 -asetukset > Ohjelmisto > Office.

Aloittaminen

-      Office 365 käyttäminen on mahdollista pääsääntöisesti muutamilla tavoilla joko www-selaimella palvelun portaalin kautta tai tiettyjen palveluiden osalta onnistuu myös yhdistäminen omalle laitteellesi.

-      Palvelun käyttäjänimi (User ID) perustuu käyttäjätunnukseesi ja sähköpostiosoitteeseen: käyttäjätunnus@lao.fi, käyttäjätunnus@redu.fi tai käyttäjätunnus@santasport.fi. Salasana palveluun on sama kuin käyttäjätunnuksessasi verkkoon kirjautuessa.

-      WWW-selaimella kirjautuminen portaaliin osoitteessa:  http://o365.luc.fi

-      Office 365 palveluun kattavat ohjeet ja videot löydät palveluntuottajan sivustolta.

Skype for Business

-      Skype for Business avulla voit käydä pikaviesti-, ääni- ja videokeskusteluja sekä järjestää Skype-kokouksia.

-      Käyttö tapahtuu pääsääntöisesti Skype for Business ohjelmistolla joka on asennettavissa PC, Mac ja useimpiin älylaitteisiin. 

HUOMAUTUS: IT:n ylläpitämiltä Koulutuskuntayhtymän työasemilta Skype for Business ohjelmisto löytyy valmiiksi asennettuna ja ohjelma kirjaa käyttäjän sisään automaattisesti.

1.   Jos haluat ladata Skypen esim. koti PC:lläsi, kirjaudu sisään Office 365:een, ja valitse sitten sivun yläreunassa Asetukset > Office 365 -asetukset > Ohjelmisto > Skype for Business.

2.   Muut laitteet mm. Mac, tablet ja älypuhelimet, tarkista järjestelmänvalmistajan sovelluskaupasta.

3.   Skype kokouksiin voi myös liittyä Skype for Business Web Appia käyttäen. Tämä on lisäosa selaimeen ja asennetaan automaattisesti kokoukseen liityttäessä jos varsinaista Skype for Business ohjelmistoa ei ole asennettuna tietokoneelle.

-      Lisää käytönohjeita Skype for Business–palveluun löydät valmistajan  sivustolta.

HUOMAUTUS: Tällä hetkellä portaali saattaa tarjota asennettavaksi lisenssinalaista versiota ja asennuksen jälkeen ohjelma kysyy Aktivointitunnusta. Tämä on tiedossa oleva ongelma ja vaihtoehtoisesti Skupe Basic ohjelmiston saa ladattua näistä  32b tai 64b linkeistä.

OneDrive for Business

-      Henkilökohtaista tallennustilaa 1 Tb (1 000 Gb) pilvessä. Suurin sallittu tiedostonkoko on 2 Gb. Tiedostoja EI varmisteta.

-      Tiedostojen jakaminen käyttäjien kesken ja julkisesti mahdollista.

-      OneDrive for Business on sopiva tallennuspaikka opinnoissa tarvittavien tiedostojen säilömiseen.

-      Sisällön voi halutessa synkronoida PC:n, tablet tai älypuhelinlaitteen kanssa. Tiedostot ovat tällöin saatavissa laitteella sekä siinä tehdyt muutokset kuten poistot ja lisäykset päivittyvät pilveen kun laite on Online - tilassa.

1.   Jos haluat synkronoida kirjaston tietokoneen kanssa, tarvitset ensin OneDrive for Business synkronointisovelluksen. Sovellus on saatavilla itsenäisenä tai kuuluu uusimpiin Office ohjelmistopaketteihin.
2.   Kirjaudu sisään Office 365:een ja valitse sivun yläreunassa Asetukset > Office 365 -asetukset > Ohjelmisto > OneDrive.

HUOMAUTUS: Jos laitteellasi on käytössä Office 2013 ProPlus/Standard tai Office 365 ProPlus - ohjelmistopaketti, sinun ei tarvitse erikseen asentaa OneDrive for Business sovellusta sillä se sisältyy jo ohjelmistopakettiin.

HUOMAUTUS: Nykyaikaisilla Maceilla, tablet- ja älypuhelinlaitteille tarkista saatavuus järjestelmänvalmistajan sovelluskaupasta. 

3.   Palaa OneDrive palveluun valitsemalla yläreunasta OneDrive


4.   Paina Synkronoi – painiketta


5.   Käynnistä ohjattu synkronointisovellus valitsemalla Synkronoi heti.

Ohjattu toiminto kirjoittaa OneDrive for Business -kirjaston nimen ja verkko-osoitteen automaattisesti.

6.   Aloita synkronointi valitsemalla ohjatussa toiminnossa Synkronoi heti.

Kansio on Suosikeissasi, ja sen nimi on OneDrive for Business tai OneDrive @ lucit.


-      Lisää käytönohjeita OneDrive for Business - palveluun löydät valmistajan  sivustolta tai - pikaoppaasta.


Office Online – sovellukset

-      Office Online palvelun avulla on mahdollista käyttää tuttuja Office Word, Excel, PowerPoint, OneNote tuotteita missä tahansa nykyaikaisessa www-selaimessa.

-      Tiedostot voi tallentaa suoraan OneDrive palveluun.

-      Office Online palvelulle ei ole portaalissa omaa valikkoa vaan palvelu käynnistyy tarvittaessa esimerkkinä OneDrive palvelu puolelta uutta tiedostoa luotaessa tai muokattaessa. Jos tietokoneellesi on asennettuna Office ohjelmisto, voit vaihtaa muokkauksen siihen lennosta.

-      Office Online sovelluksessa ei ole kaikkia toiminnallisuuksia.

-      Käytön aloittamisen oppaan Office 365:ssä löydät valmistajan sivulta, pääset sinne  tästä. HUOMAUTUS: Office Online on käytettävissä vain www-selaimella portaalin kautta, sitä ei ole mahdollista asentaa tietokoneelle, tablet- tai älypuhelinlaitteelle.