Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint

Skip Navigation LinksTunnukset

​​Käyttäjätunnukset

Kaikille Lapin AMKn opiskelijoille luodaan automaattisesti käyttäjätunnus ja sähköpostitili. Tätä tunnusta käytetään mm. Peppiin, SoleOpsiin, Moodleen, sähköpostiin, luokkien työasemiin ja langattomaan verkkoon.


Käyttäjätunnuksen käyttöönotto eli aktivointi 

Käyttäjätunnuksen voi aktivoida kirjautumalla oppilaitoksen verkkoon oppilaitoksen koneella (luokassa tai kirjastossa) kertakäyttöisellä salasanalla ja vaihtamalla uuden salasanan kirjautumisen yhteydessä.
Vaihtoehtoisesti tunnuksen voi aktivoida etänä joko henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa https://identity.luc.fi
Mobiilivarmenteen hankkimisesta löydät tietoa www.mobiilivarmenne.fi -sivustolta.

Sivun https://identity.luc.fi kautta voi aktivoida uuden käyttäjätilin tai vaihtaa unohtuneen salasanan.
• Tunnistautuminen tapahtuu pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella suomi.fi-palvelun kautta.

 
Mikäli käyttäjällä ei ole henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, käyttäjä voi saada tunnukset soittamalla IT-palvelupisteeseen p. 040 778 5800. 
Ohje tunnuksen aktivointiin ja salasanan vaihtoon verkkopankkitunnistautumisella tai mobiilivarmenteella löytyy täältä: https://identity.luc.fi/pwreset/


Ongelmat ja unohtuneet salasanat

Myös unohtunut salasana vaihdetaan ensisijaisesti henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa: https://identity.luc.fi.
Jos salasanasi on vanhenemassa tai vanhentunut ja muistat vanhan salasanan, voit vaihtaa sen osoitteessa http://salasana.luc.fi tai http://pwd.luc.fi.
Unohtunut salasana voidaan vaihtaa myös soittamalla IT palvelupisteeseen p. 040 778 5800.
Palvelupyynnöt ja kysymykset pyydetään osoittaman IT-palvelupisteeseen.

Salasanan vaihtaminen

Koululla:

Kirjaudu koneelle -> Paina Ctrl+Alt+Delete -> valitse Vaihda Salasana/Change Password -> kirjoita vanha salasana ja uusi salasana kahteen kertaan, vähintään 8 merkkiä ja järjestelmä muistaa 6 viimeksi käyttämääsi salasanaa eikä hyväksy niitä uudeksi salasanaksi.

Koulun ulkopuolella:

Sivulla https://pwd.luc.fi tai salasana.luc.fi voi vaihtaa salasanan seuraavissa tapauksissa:
• Uuden tilin kertakäyttösalasanan vaihtaminen.
• Kun käyttäjän salasana on vanhentunut, vanhenemassa tai resetoitu AD:ssa ja pakotettu vaihtamaan seuraavalla kirjautumisella.
• Myös Outlook.luc.fi-ohjaa opiskelijan vaihtamaan täällä aloitussalasanan tai vanhentuneen salasanan.

Mene osoitteeseen salasana.luc.fi tai pwd.luc.fi ja kirjoita ylimmälle riville oma käyttäjätunnus muodossa LUC\käyttäjätunnuksesi ja loput ohjeen mukaan.


Tunnuksen muoto

Lapin AMK opiskelijat: luc\”tunnus”, luc.local\”tunnus” tai ”tunnus”@edu.lapinamk.fi
Lapin AMK Henkilökunta: luc\”tunnus”, luc.local\”tunnus” tai ”tunnus”@lapinamk.fi

HUOM! Lapin AMKin henkilöillä on kahta eri ”tunnus”-käytäntöä: esukunimi tai etunimi.sukunimi
Tämä tulee tarkistaa tarvittaessa AD:sta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja käyttäjätunnuksista


User accounts

The user accounts and email addresses of all Lapland UAS students are generated automatically. The user accounts are used to log into systems, e.g. Peppi, Moodle, the email system, classroom workstations and the wireless network.

 

User account activation

A user account may be activated either with a Finnish online banking account or with a mobile certificate on the web site https://identity.luc.fi


Information about the mobile certificate can be found on the web site www.mobiilivarmenne.fi
If you do not have a Finnish online banking account or a mobile certificate, you can call the IT ServiceDesk tel. 040 778 5800.
Click the link below to get the user’s guide for the user account activation.
https://identity.luc.fi/pwreset/


If you forgot your password or have other problems

You can change your password using your Finnish online banking account or mobile certificate on the web site https://identity.luc.fi
If your password has expired and you remember the old password, you can change it at http://password.luc.fi or http://pwd.luc.fi.
You can also change a forgotten password by calling IT ServiceDesk tel. 0207985800.
In case of problems, contact the IT ServiceDesk.

Changing your password
The school:

Log in machine -> Press Ctrl + Alt + Delete -> click Change Password/Vaihda Salasana -> type your old password and a new password twice, at least 8 characters and the system remembers the six recently used password and does not accept them as the new password.

Outside the school:

Go to password.luc.fi or pwd.luc.fi and enter your username in the form of LUC\username on the top line and the rest of the instructions.

  

More information about user accounts