Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
SharePoint

Skip Navigation LinksDirect-Access

​ HENKILÖKUNNAN TIETOJÄRJESTELMIEN ETÄKÄYTTÖPALVELU


Lyhyt kuvaus

Henkilökunnan tietojärjestelmien etäkäyttöpalvelun tarkoitus on mahdollistaa Lapin ammattikorkeakoulun tietojärjestelmien ja palveluiden saatavuus aiempaa laajemmin, tietoturvallisemmin sekä helpommin myös ammattikorkeakoulun verkon ulkopuolelta.


Palvelun tarkempi sisältö

Etäkäyttöpalvelun tarjoamat palvelut:

1. \\levyjako\users\"käyttäjänimi" ja \\AMKFI03\amk$\"käyttäjänimi"  Käyttäjien henkilökohtainen suojattu tallennuspalvelu
2. \\AMKFI02\ Organisaation yhteiset verkkolevyt
3. InfoWeb -ylläpito Web- ja Intra -sivustojen sisällön ylläpito


Etäkäyttömahdollisuus sisältyy myös seuraaviin palveluihin:

1. Lapin AMK Intra Henkilökunnan Intranet
2. Reportronic: Työaikalaskelmat


Palvelun rajaukset

Etäkäyttöpalvelu on tarjolla Lapin ammattikorkeakoulun henkilökunnan kannettavilta Windows-työasemilta ja taulutietokoneilta, jotka ovat IT-palveluiden ylläpidossa.
Palvelu ei ole käytettävissä seuraavilla päätelaitteilla:
1. MAC-työasemat
2. Android ja Apple -taulutietokoneet
3. Älypuhelimet


Ohjeet

Työasema on käynnistettävä kerran ammattikorkeakoulun sisäverkossa palvelun julkaisemisen jälkeen, jotta tarpeelliset asetukset tallentuvat siihen. Tämän jälkeen etäkäyttöpalvelu on käytettävissä työasemalla automaattisesti verkkoyhteydestä riippumatta. Heikko mobiilidatayhteys voi estää palvelun käytön. Käyttöönoton jälkeen palvelu ei vaadi käyttäjältä mitään toimenpiteitä, vaan se on aina käytettävissä Lapin AMKn Windows-työasemalta tai -taulutietokoneelta, kun se on kytkettynä internetiin. Palvelua ei tarjota itse hankituille kotikoneille.


Päivystys:

Tuki on saatavilla IT-palvelupisteen aukioloaikoina.